Projekat „Jači od straha“ pokrenut je usled znatnog nedostatka svesti o karcinomu od kojeg u Srbiji svake godine oboli više od 37.000 ljudi. Ima za cilj da na kreativan način informiše i edukuje javnost o znacima i simptomima kancera, ukaže na značaj prevencije, rane dijagnostike i adekvatnog lečenja, kao i da pruži podršku obolelima i njihovim porodicama.

Na zvaničnom web portalu projekta i društvenim mrežama gotovo svakodnevno se objavljuje interesantan i edukativan sadržaj. Projekat su javno podržale i brojne javne ličnosti, među kojima su Lena Kovačević, Marina Tadić, Bilja Krstić, Kristina Radenković, kao i Ženski fudbalski klub Rad, Tekvondo klub Galeb čiji grb nose herione ovog sporta, olimpijske, svetske i evropske šampionke Milica Mandić i Tijana Bogdanović.

U saradnji sa Belgrade Fashion Week-om, poruka o važnosti borbe protiv kancera biće prenesena i na omiljenom događaju ljubitelja mode. Između revija biće organizovani različiti flashmob-ovi, a balerine, umetnici i fudbalerke ŽFK Rad će svojevrsnim performansom pokazati da smo svi zajedno, jači od straha.