Hotel Metropol otvoren je 1957 godine, a najznačajnije svetske ličnosti šezdesetih i sedamdesetih godina poput glumaca Entonija Kvina, Brižit Bardo, Sofije Loren, reditelja Vitorija de Sike, cara Etiopije Hajla Selasija, šahiste Bobija Fišera i nebrojenih političara poput Nehrua iz Indije, Nasera iz Egipta, Nikolaja Čaušeskua iz Rumunije, Leonida Brežnjeva iz SSSR-a, bili su redovni i viđeni gosti hotela.

Smešten u samom centru grada, po svojoj spoljasnosti isti kao nekadašnji Metropol, a redizajniranog enterijera, Metropol Palace je obogaćen jednom novom linijom prefinjenog stila. Metropol Place se nalazi u neposrednoj blizini svih bitnih gradskih znamenitosti, i sa prelepim pogledom na Tašmajdanski park idealan je kako za poslovne tako i za goste koji žele odmor.

Širok izbor različitih apartmana i soba kao i pogled na jedan od najlepših beogradskih parkova, čine Metropol Palace luksuznim, modernim draguljem Beograda. Hotel ima 236 soba od kojih je 38 apartmana, uključujući i očaravajući predsednički apartman od 150 kvadrada, koji odišu luksuzom i pružaju pogled na prelepi Tašmajdanski park.

Metropol Palace raspolaže najvećim konferencijskim prostorom ukupne površine 1,491m2 raspoređenih u 9 konferencijskih sala. Raznovrsni hotelski prostori, kao što su balske dvorane, sale za sastanke, restoran i lobi, mogu da ugoste sve vrste dešavanja od konferencija, večera, privatnih zabava, do venčanja, sastanaka i još mnogo toga.

Metropol Palace takodje nudi najmoderniji Limegrove spa i fitnes centar, jedinstvenu oazu mira koji poseduje 25m dugačak bazen, teretanu, saunu, đakuziji, parno kupatilo, ledenu i relax sobu. Novootvoreni restoran i bar na 10 spartu hotela “The Twenty Two” sa jedinstvenim pogledom na ceo Beograd , kao i reke Dunav i Savu učiniće vaše gastronomsko iskustvo nezaboravnim. Uživajte u ukusima koje vam pravo sa Mykonosa i restorana Interni donosi Izvršni kuvar Thanos Kakaras.

Bulevar kralja Aleksandra 69, Beograd, Srbija tel: 381 11 3333 100, reservations@metropolpalace.com www.metropolpalace.com