Izložba modnih detalja tradicionalno čini deo pratećeg programa Fashion Week-a, i ovoga puta je okupila značajna dizajnerska imena. Atraktivan nakit ovoga puta su izložile - Gordana Perenčević, Ivana Desnica i Iskra nakit.

Autentični srebrni nakit Iskra predstavlja svoju prolećnu kolekciju nakita izrađenog od srebra 925, zlata i rodijuma, obogaćene dragim i poludragim kamenjem. Za kolekciju su karakteristični krupniji, robusniji komadi nakita, u skladu sa svetskim trendovima i intezivnije boje u susret proleću.

Kolekcija modnih detalja ''Crno pero'' (''Black Feather'') Ivane Desnice predstavlja nastavak kolekcije ''Ptice'' i inspirisana je veličanstvenom lepotom ptica i bogatstvom njihovog perja. Raskoš i različitost tekstura kože kao materijala oplemenilo je estetiku nakita. Sve je obojeno crnim tonovima, a nakit je ručno izrađivan uz primenu starih zanata i novih tehničko-tehnoloških dostignuća u preradi i obradi kože.

Gordana Perenčević u kolekciji savremenog nakita "Second chance" pokazuje mogućnost da odbačene stvari dobiju još jedan preobražaj, novi izraz i budućnost.