Magazin Gloria dodeljuje Gloria Glam nagradu a dobitnica je Jelena Ivanović Tomašević. Glavni i odgovorni urednik magazina Gloria, Boris Jakić, obrazložio je izbor za ovu nagradu „Promovišući na najlepši način sintagmu najboljih poznavalaca igle i konca, kao i suštine dizajna, kako manje često znači više, Jelena Ivanović Tomašević uvek deluje svetski. Na njoj i najjednostavniji komadi izgledaju glamurozno, uprkos tome što na licu nema ni prstohvat šminke. Za više od 20 godina prisustva na javnoj sceni nije prešla na drugu stranu ulice, tamo gde stanuju površnost i jeftina senzacija.“ -

Nagrada „Dragana Ćosić“  je ustanovljena prošle godine sa željom da ne zaboravimo doprinos domaćoj  modi naše drage novionarke Studija B koja je bila velika podrška našim modnim kreatorima ali i oličenje stila, kako kroz prikaz mode u svojim emisijama tako i svojom ličnom svakodnevnom estetikom. Nagrade se dodeljuje onim novinarima koji se ističu po promociji, podršci i saradnji sa domaćim dizajnerima i jenda od najvažnijih nagrada  na BFWu jer je dodeljuju sami modni dizajneri. Ovogodišnji laureat je Suzana Zlatanović – Luna Lu, koja već godinama kroz različite vrste medija, na svoj poseban i kreativan način prati modna dešavanja, promoviše domaće kreativne snage i svojim ličnim stilom i stavom daje posebnu viziju domaće modne scene.

Zastupajući stav da su digitalni mediji imperativ za kvalitetnu komunikaciju i promociju, portal WANNABEMAGAZINE dodeljuje nagradu za najbolju digitalnu prezentaciju. Dobitnica ove nagrade je kreatorka Ani Ljubinković, koja se po njihovom mišljenju izdvojila od kolega kvalitetom, konceptom i redovnim objavama svojih postova na društvenim mrežama.

  Rezimirajući 43. BFW sa zadovoljstvom možemo istaći da je i ovaj put manifestacija ispunila najvažnije ciljeve koji su definisani pri samom njenom nastanku, a među njima i najvažniji,  promociju vrhunskih talenata i autentičnih dostignuća lokalne modne scene.

Ako bi ovaj prolećni društveni događaj prikazali kroz brojke, izgledalo bi to ovako: više od 9000 posetilaca, 26 revija, 63 kreatora, 120 manekena, 15 brendova i pet umetničkih programa. Ono što se brojkama ne može dočarati je svakako kvalitet prikazanih kreacija, pozitivna atmosfera i mnoštvo divnih utisaka koje su sa ove manifestacije poneli kako domaći, tako i strani, i gosti i učesnici, a time je i BFW misija po 43. put ispunjena.

Još jedan BFW je za nama, vidimo se u poslednjoj nedelj oktobra na 44. izdanju beogradske Nedelje mode!