Mlada srpska dizajnerka Gala Borović je pobednica regionalnog konkursa Fashion Scout South East Europe, čiji je ovogodišnji domaćin bio Fashion Week Ljubljana. Drugo mesto su, takođe, zauzele domaće dizajnerke - sestre Ivana i Jelena Stevančević. Osim njih, zapažen nastup imale su Ana Reljin i Nina Bogosavljev za brend BULKA, kao i mladi konceptualni umetnik Ivan Divan.

Internacionalni žiri koji su činili osnivači Fashion Scout-a Martyn Roberts i Biljana Poposka – RobertsLewis Robert Cameron, modni stilista magazina Kaltblut i Vogue Italia; Gili Biegun, glavna urednica Joys Magazine-a i Giorgia Cantarini, modna urednica magazina Vogue talents i Esquire, izabrao je našu dizanerku u konkurenciji 15 najtalentovanijih mladih dizajnera iz regiona; iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije. Kao pobednik konkursa Gala Borović će svoje modele predstavlti na London Fashion Week-u u septembru u okviru Fashion Scout programa Ones to Watch. Takođe, najkvalitetniji radovi sa ovog konkursa domaća publika će videti daleko pre londonskih zaljubljenika u modu – već u petak 19. aprila, tokom predstojećeg 45. Perwoll Fashion Week-a.

Fashion Scout SEE je pokrenut pre tri godine kao promotivna platforma za modnu industriju i dizajn sa Balkana, pružajući mogućnost kako za regionalno, tako i za globalno priznanje i vidljivost.