46. Perwoll Fashion Week koji je trajao od 25. do 31. oktobra, zvanično je završen tradicionalnom dodelom nagrada, održanom u atraktivnom baru „Dim“ koji je pozicioniran u poznatom cafe kvartu u Cetinjskoj ulici. Kroz revije, izložbe, performanse, panele i diskusije videli smo koji su to aktuelni trendovi, kako razmišljaju neki novi, talentovani, mladi umetnici. Koristimo ovu priliku da najavimo da će naredno izdanje BFW-a biti održano krajem marta 2020.

Kroz brojne revije, izložbe, performanse, panele i diskusije videli smo koji su to aktuelni trendovi, kako razmišljaju naši vodeći dizajneri, a kako neki novi, talentovani, mladi umetnici. Postavljena su mnoga društveno odgovorna pitanja, a ukazano je i na mogućnosti za rešavanje različitih problema na polju modne industrije Srbije. Sveobuhvatnim pristupom moda je tretirana kao umetnost, kao biznis i kao ozbiljni činilac društva, sa izraženom svešću o društvenoj odgovornosti i kulturnom nasleđu. Tako to radi ozbiljan tim Beogradske nedelje mode koji iz sezone u sezonu diže lestvicu domaće modne scene.

Dobitnici nagrada su:

Posebna nagrada BFW-a - PROJEKAT BELI DAN. Autor projekta Ksenija Marković Božović, dizajneri – Sonja Krstić, Aleksandra Lalić, Ana Trošić Trajković i Nevena Ivanović

Nagrada „Boris Nikolić” za savremeni modni izraz - TIJANA MILUTINOVIĆ

Nagrada Textil Designer Award - ALEKSANDRA LALIĆ

Najbolja manekenka BFW-a - ALEKSANDRA ŠALIPUR

Najbolji maneken BFW-a - MILOŠ RAJKOVIĆ

Nagrada Lepota i zdravlje za najbolju šminku - WORLD OF EDUCATION za reviju Ane Trošić Trajković

Nagrada Lepota i zdravlje za najbolju frizuruzu - PAOLA za rad na projektu Beli dan

Nagrada Wannabe magazine za najbolju digitalnu prezentaciju - NEVENA IVANOVIĆ - NEO DESIGN

Nagrada BFW Instashot za najboljeg mladog fotografa - NEMANJA VOJNOVIĆ

Nagrada Gloria Glam za ličnost od stila - NATAŠA MARKOVIĆ glumica

Naredna Beogradska nedelja mode zakazana je za kraj marta 2020! Vidimo se!