English

Usled većeg broja pranja često se dešava da odeća počne da gubi prvobitni oblik i boju. Vašoj omiljenoj garderobi kako jarkih i tamnih boja, tako i onoj svetlih tonova, napravljenoj od osetljivih materijala, potrebna je adekvatna nega kako bi sačuvali njen originalni izgled. Bez obzira na to koji problem je u pitanju, Perwoll je tu da učini vašu odeću ponovo lepom.

Inovativna tehnologija Perwoll-a, specijalnog deterdženta za pranje veša, jača vlakna, čuva i obnavlja boje, nudeći specijalizovana rešenja za sve vrste tkanina. Zahvaljujući bogatom asortimanu Perwoll specijalnih tečnih deterdženata, Vaša trendi odeća ponovo će blistati čak i nakon više pranja. Kao brend koji voli modu i već godinama brine o najosetljivijim tkaninama, Perwoll je našao svoje mesto i u modnom svetu, te je postao prvi izbor kreatora, ljubitelja garderobe, ali i neizostavni partner svake modne manifestacije. Modne sladokusce će ovog proleća kroz svet jedinstvenih kreacija naših modnih kreatora provesti Perwoll Fashion Week.


Važnost ranog otkrivanja raka dojke i pravovremenog lečenja i ove godine biće jedna od tema najvažnije modne manifestacije u Srbiji “Belgrade Fashion Week”. Modni radnici uz podršku poznatih ličnosti i pacijentkinja koje su se suočile sa karcinomom ukazaće na činjenicu koliko je važno na vreme uočiti promene na telu i savladati strah od odlaska kod lekara.

Projekat „Jači od straha“ pokrenut je kako bi se na kreativan način informisala i edukovala javnost o znacima i simptomima kancera, ukazalo na značaj prevencije, rane dijagnostike i adekvatnog lečenja sa ciljem izlečenja i vraćanja žene svojim prethodnim obavezama i aktivnostima koje ima kao majka, supruga, ćerka, baka... Cilj kampanje je takođe i pružanje podrške obolelima i njihovim porodicama. U Srbiji karcinom dojke je medju vodećim malignim oboljenjima po oboljevanju, ali i po smrtnosti. Svake godine u našoj zemlji oboli oko 4.000 žena, a ako 1.600 njih izgubi bitku sa tom bolešću. Uprkos tome što se statistički gledano žene u Srbiji nalaze u srednjem riziku od obolevanja kada je u pitanju učestalost raka dojke u Evropi, po smrtnosti se nalazimo među vodećim zemljama. I pored dostupnosti savremenih terapija za lečenje karcinoma dojke, bolest se često prekasno otkriva čime se umanjuju šanse za izlečenje. Danas u razvijenom svetu, pre svega u SAD i Zapadnoj Evropi čak 70-80% karcinoma dojke se registruje u ranoj fazi. Zahvaljujući ranom otkrivanju i lecenju savremenim terapijama u ovim delovima sveta je smrtnost od karcinome dojke značajno snižena – čak 35 posto u poslednjih tri i po decenije. Dobra vest je da obavezni organizovani skrining za rak dojke u Srbiji, sve veća dostupnost digitalnih mamografa, kao i veća dostupnost informacijama, medijske kampanje i svest žena, dovode do otkrivanja raka dojke u ranijem stadijumu kod sve većeg broja žena.


Moć lepote se ne može potcenjivati. Lepota predstavlja mogućnost izražavanja vaše individualnosti i kreativnosti, ne postoje standardi koje treba slediti, jer vi birate ono što je lepo! Zato se kompanija Avon, koja u Srbiji posluje već 18 godina, uvek trudi da ponudi široku paletu proizvoda i inovacija koji odgovaraju svakom izboru lepote.   Težeći stalnim inovacijama koje se zasnivaju na svakodnevnom iskustvu i potrebama miliona potrošača širom sveta i mrežu beauty entuzijasta, kompanija donosi brojne voljene i prepoznatljive brendove kao što su ANEW, linije stvorene zahvaljujući revolucionarnoj tehnologiji, True – brend namenjen ženama koje žele da istaknu prirodnu lepotu, brend Mark koji pruža najrazličitije nijanse make-up proizvoda za devojke koje se ne plaše da eksperimentišu, Luxe - luksuzna linija šminke, i mnoge druge.   Kao kompanija koja je u potpunosti posvećena ženama, njihovom osnaživanju i lepšem i kvalitetnijem životu, Avon posluje sa misijom da doprinese rešavanju i dva ključna ženska problema – rak dojke i nasilje u porodici.   Tokom svih ovih godina Avon je gradio i negovao divnu saradnju sa brojnim poznatim ličnostima, među kojima je i istaknuta dizajnerka i umetnica Ana Ljubinković. Deo ovogodišnjeg programa Beogradske nedelje mode biće upravo i ova kompanija, koja će gostima zajedno sa svojom saradnicom, poznatom inluenserkom i šminkerkom, predstaviti novi Rare Flowers Night Orchid parfem i druge Avon novitete, u okviru svog Bloggers corner-a.


Prva micelarna voda, kreirana 1999, sa lakoćom skida šminku bez iritiranja kože. Zašto je u svakom našem bekstejdžu? Čišćenje lica pre šminkanja ostavlja kožu svežu, hidriranu i bez crvenila. Korekcije tokom šminkanja su precizne  i brze, bez razmazivanja šminke i crvenila kože, čak i na najmanjim površinama. Zašto je blagotvoran deo večernje nege? Lakim potezima privlači nečistoće na tufer, bez potrebe za trljanjem i iritiranjem kože. Ne ispira se, ostaje na koži kao tonik koji je umiruje, hidrira, ujednačava pH vrednost i priprema je za dalju negu. Zato što je samo čista koža zdrava i lepa. SENSIBIO H2O OTKLANJA 99% šminke 98% finih čestica zagađenja 78% teških metala @BIODERMASRBIJA  #MOJAČISTAKOŽA


Karisma Hotels & Resorts jedna je od vodećih hotelijerskih grupacija u svetu koja postoji već 20 godina, s prvim otvorenim odmaralištem u Meksiku, a poznata je po svom inovativnom pristupu, postavljajući nove standarde u ponudi odmora, sa fokusom na kompletan užitak gostiju i održivom razvoju koji karakteriše svih 6 svetskih destinacija, gde poseduje hotele.

Karisma nudi luksuz koji pomera granice u svakom smislu, usluge koje će vas razmaziti, vrhunski dizajn koji pruža komfor, privatnost... Jednostavno, koju god destinaciju da odaberete - dobijate osećaj da vam je svet pod nogama!

Jedinstveno Karisma Gourmet Inclusive® iskustvo pruža obećanje da će kuhinja biti savršena, smeštaj superioran, usluga iznad očekivanja, i ekskluzivne aktivnosti dizajnirane da stvore trajna sećanja.

I dok se leto približava, nema boljeg vremena za početak istraživanja gde ćete osigurati svoju ekstra dozu vitamina D. Od Crne Gore, Hrvatske, Dominikane, Jamajke, Kolumbije pa sve do Meksika, Karisma vam nudi mnogobrojne destinacije i hotele.

Vaše je samo da odlučite koji tip odmora i iskustva želite i pozovete: 011 400 2 333 ili posetite: https://www.karismahotels.com/


Ključ uspeha Aerodroma Nikola Tesla pažljivo je odabran tim profesionalaca koji poseduju veliko iskustvo u oblastima kojim se bave. Specifična je kompleksnost raznorodnih poslova u tom velikom sistemu. Kreću se od prihvata i otpreme putnika, robe, pošte i vazduhoplova, preko obezbeđivanja, medicinske i vatrogasno-spasilačke službe, špediterskih usluga do izdavanja parkinga, poslovnog i reklamnog prostora.
Beogradski aerodrom pruža usluge kako poslovnim partnerima tj. aviokompanijama, agentima i zakupcima, tako i krajnjim korisnicima i posetiocima, odnosno putnicima i njihovim pratiocima i dočekivaocima. Svi zaposleni doprinose uspehu kompanije koja je u protekle četiri godine konstantno beležila rekorde u poslovanju. U razvoj, infrastrukturu i tehnologiju uloženo je više od 70 miliona evra, a godišnji kapacitet povećan je na 7,5 miliona putnika. Broj putnika u prošloj godini premašio je 5,3 miliona, a neto dobit iznosila je 27,6 miliona evra, Vrednost akcija Aerodroma od 2013. godine uvećana je 4 puta. Prema trenutnim pokazateljima, pred Aerodromom Nikola Tesla je još jedna rekordna godina, sa očekivanih između 5,8 i 6 miliona putnika do kraja godine.


Hotel Metropol otvoren je 1957 godine, a najznačajnije svetske ličnosti šezdesetih i sedamdesetih godina poput glumaca Entonija Kvina, Brižit Bardo, Sofije Loren, reditelja Vitorija de Sike, cara Etiopije Hajla Selasija, šahiste Bobija Fišera i nebrojenih političara poput Nehrua iz Indije, Nasera iz Egipta, Nikolaja Čaušeskua iz Rumunije, Leonida Brežnjeva iz SSSR-a, bili su redovni i viđeni gosti hotela.

Smešten u samom centru grada, po svojoj spoljasnosti isti kao nekadašnji Metropol, a redizajniranog enterijera, Metropol Palace je obogaćen jednom novom linijom prefinjenog stila. Metropol Place se nalazi u neposrednoj blizini svih bitnih gradskih znamenitosti, i sa prelepim pogledom na Tašmajdanski park idealan je kako za poslovne tako i za goste koji žele odmor.

Širok izbor različitih apartmana i soba kao i pogled na jedan od najlepših beogradskih parkova, čine Metropol Palace luksuznim, modernim draguljem Beograda. Hotel ima 236 soba od kojih je 38 apartmana, uključujući i očaravajući predsednički apartman od 150 kvadrada, koji odišu luksuzom i pružaju pogled na prelepi Tašmajdanski park.

Metropol Palace raspolaže najvećim konferencijskim prostorom ukupne površine 1,491m2 raspoređenih u 9 konferencijskih sala. Raznovrsni hotelski prostori, kao što su balske dvorane, sale za sastanke, restoran i lobi, mogu da ugoste sve vrste dešavanja od konferencija, večera, privatnih zabava, do venčanja, sastanaka i još mnogo toga.

Metropol Palace takodje nudi najmoderniji Limegrove spa i fitnes centar, jedinstvenu oazu mira koji poseduje 25m dugačak bazen, teretanu, saunu, đakuziji, parno kupatilo, ledenu i relax sobu. Novootvoreni restoran i bar na 10 spartu hotela “The Twenty Two” sa jedinstvenim pogledom na ceo Beograd , kao i reke Dunav i Savu učiniće vaše gastronomsko iskustvo nezaboravnim. Uživajte u ukusima koje vam pravo sa Mykonosa i restorana Interni donosi Izvršni kuvar Thanos Kakaras.

Bulevar kralja Aleksandra 69, Beograd, Srbija tel: 381 11 3333 100, reservations@metropolpalace.com www.metropolpalace.com


PERSPEKTIVE RAZVOJA DOBROVOLJNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA U SRBIJI – PROGRAM OSIGURANJA OD RAKA

U zemljama s najrazvijenijom zdravstvenom zaštitom, već dugi niz godina prepoznata je potreba za dodatnim zdravstvenim osiguranjem za slučaj obolevanja od najtežih, pre svega malignih bolesti. Srbija je zemlja srednje učestalosti pojave raka, ali visoke stope mortaliteta, to jest umiranja, što pokazuje da prevencija i rano prepoznavanje bolesti još uvek nisu na odgovarajućem nivou. Podatak da su stope umiranja od malignih bolesti znatno niže u zemljama Skandinavije govori da se ova bolest može pobediti ukoliko se na vreme dijagnostikuje i na pravi način leči.
U Srbiji je, po prvi put, u saradnji sa stručnjacima, razvijen poseban program osiguranja za slučaj obolevanja od raka – Cancer Protection. Ovakav vid dodatnog zdravstvenog osiguranja dostupan je svima i podrazumeva ne samo finansijsku podršku već i optimalnu stručnu podršku pacijentima. Naime, ovim vidom osiguranja obuhvaćena je mogućnost pribavljanja drugog lekarskog mišljenja s preporučenim načinom lečenja u referentnim zdravstvenim centrima u svetu kao što su Harvard Medical School Teaching Hospitals i London's King's College Hospital.
Rak se može pobediti jedino znanjem, pravovremenom dijagnozom i odgovarajućom terapijom. Rana prevencija i zdrav stil života, bez pušenja, alkoholizma i gojaznosti, može dovesti do pada broja obolelih za više od 30 posto. Zaključivanje polise dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja za slučaj obolevanja od raka svakako je dobar vid preventive, ističe dr Janko Samardžić, spec. kliničke farmakologije.
Pristupačna cena osiguranja Cancer Protection, kao poseban vid dodatnog zdravstvenog osiguranja, podrazumeva isplatu ugovorene sume ili njenog dela ukoliko se osiguraniku u toku trajanja osiguranja postavi prva dijagnoza raka. Po pristupačnoj ceni, već od nekoliko stotina dinara mesečno, osigurana suma u slučaju postavljanja dijagnoze može biti od 500.000 dinara do 5.000.000 dinara. Posebna prednost polise Cancer Protection jeste mogućnost pribavljanja drugog lekarskog mišljenja, s preporučenim načinom lečenja u saradnji s kompanijom „MediGuide“. Ova renomirana kompanija iz SAD omogućava kontakt i pribavljanje drugog lekarskog mišljenja u vrhunskim zdravstvenim centrima u svetu.
Sve potrebne informacije možete dopiti besplatnim pozivom Kontakt centra Kompanije „Dunav osiguranje“ na broj 0800 386 286 ili na sajtu www.dunav.com.
Kompanija Textil, najveći centar za veleprodaju materijala u regionu, već godinama u nazad partner Belgrade Fashion Week-a, i ove godine dodeljuje nagradu Textil Designer Award, za najboljeg modnog kreatora.

Ono što ih čini posebnim od drugih je dizajn studio. Izučili su veštinu čitanja trendova i primene istih na izbor materijala koje nude svojim kupcima. Posećuju najvažnije svetske sajmove mode i textila, kao i nedelje mode širom planete, kako bi izašli u susret svojim klijentima i uvek bili spremni. Verujući da umeju da prepoznaju kome treba pružiti šansu i pomoć kada je potrebna, Textil nastavlja da afirmiše talente.

Kompanija Textil gaji partnerski odnos sa klijentima. Na taj način su svi zadovoljni saradnjom. Textil ne prodaje proizvod, već optimizam, rešenja i ideje za razvijanje posla.


Sigurna i stabilna
Banka Poštanska štedionica je sigurna, stabilna i profitabilna finansijska institucija sa oko 2.100 zaposlenih i 97 godina dugom tradicijom kontinuiranog rada.
Sa klijentima, kao i zajednicom u kojoj posluje, Banka Poštanska štedionica razvija dugoročne i harmonične odnose, zasnovane na principu uzajamnog poverenja i poštovanja. Kao društveno odgovorna, Banka ulaže napore da bude oslonac i podrška razvoju društva.
Savremeni bankarski proizvodi i usluge, po kojima je Banka prepoznatljiva na tržištu, dostupni su klijentima u regionalno ravnomerno razgranatoj poslovnoj mreži sa više od 170 ekspozitura širom Srbije


Osposobljeni smo za brzu i kvalitetnu štampu i izradu knjiga tvrdog ili mekog poveza, šivene i broširane, flajera, woblera, brošura, kataloga, plakata, kesa, blokova, fascikli, monografija, časopisa kao i ostalog pratećeg reklamnog materijala u velikim i malim tiražima uz poštovanje rokova izrade.

Smatramo da u odnosu na ostale štamparije imamo prednost zbog sopstvene dorade, gde proizvod od početka do finalne izrade se nalazi kod nas u štampariji. BiroGraf je privatna štamaprija sa dvadesttrogodišnjom tradicijom uspešnog poslovanja. Stekli smo renome pouzdanog i sigurnog partnera, što i Vašoj kompaniji nudimo. Cilj nam je da i sa Vama uspostavimo dobre i uspešne poslovne odnose, sa željom da saradnja sa nama, Vama predstavlja olakšanje i zadovoljstvo u realizaciji Vaših ideja i zahteva.

Pogledajte našu web stranicu – www.birograf.co.rs  


MATRIX brend postoji od 1980. godine od kada se neprestano razvija i trudi da bude korak ispred trendova što govori njegova ogromna popularnost u skoro 60 zemalja među kojima je i Srbija. Omiljen je širom sveta, ali i među manekenima i modelima Beogradske nedelje mode koji su nakon revija česti posetioci MATRIX salona ne samo kada je u pitanju nega kose, već i color. Dokaz šestogodišnjem kvalitetu i predanom radu MATRIX tima su i pet osvojenih nagrada koje tradicionalno dodeljuju organizatori ove kultne modne manifestacije!

MATRIX nudi profesionalni salonski tretman, usluge i rešenja za sve tipove kose i kreira LEPOTU, ISKRENOST, IZNENAĐENJE i TRENUTAK. Brend MATRIX je drugačiji i samouveren. MATRIX VERUJE, USUĐUJE SE, SANJA i USPEVA!

Generalni zastupnik i distributer: Alta Moda doo; Mihizova 9/L3 Beograd; 011 30 88 388; info@altamoda.rs


Kako srebro pretvoriti u zlato?
U današnje vreme, klijenti zrele dobi žele istaći svoju individualnost istovremeno prihvatajući nove trendove. Schwarzkopf Professional prepoznao je potrebe klijenata zrele dobi i uz linije BC EXCELLIUM I IGORA ABSOLUTES SILVERWHITE pruža Vam mogućnost da ispunite sve želje svojih  klijenata.

Bilo da se vaši klijenti odlučuju za isticanje sedih vlasi ili njihovo pekrivanje uz 100% negu kose, nove linije Schwarzkopf proizvoda čine da kosa bude uvek puna volumena, da izgleda sjajno, negovano i zdravo. Ovo je uzbudljivo životno doba, jer ljudi svih životnih doba pomeraju granice i žive život.

Za više informacija potražite nas na FB Schwarzkopf Professional Srbija ili kontaktirajte By Cherry hair doo
Kajmakčalanska 35
Beograd
0112416439
Welcome