Proglašeni finalisti konkursa ‘’Fashion Incubator: Re:Think New by Perwoll’’

Među mnogobrojnim mladim dizajnerima, diplomcima i studentima mode iz Srbije koji su učestvovali na konkursu „Fashion Incubator: Re:Think New by Perwoll“, odabrano je 17 finalista koji će dobiti priliku da predstave po dve kreacije na finalnoj reviji konkursa tokom predstojećeg 54. Perwoll Fashion Week-a. 

Najbolji kandidati su dobili mentorsku podršku iskusnih modnih stručnjaka koji sa njima rade na pripremi modela za predstojeću reviju koja će se održati u Hangaru Luke Beograd 20. oktobra 2024. 

Stručni žiri koji čine Sonja Krstić, Ana Trošić Trajković, Ivana Najdanović, Sonja Jocić i Nenad Radujević  će tom prilikom proglasiti tri pobednika, koji će biti nagrađeni organizacijom njihove samostalne revije i finansijskom podrškom za izradu kolekcije. Dugogodišnji partner ovog projekta, brend Perwoll, aktivno podržava ovu inicijativu, koja mladim dizajnerima pruža jedinstvenu priliku da istražuju nove ideje i koncepte u savremenom svetu mode. 

Izazovna tema na koju su odabrani finalisti najbolje odgovorili je njihovo viđenje koncepta Zeitgeist sa fokusom na održivu modu. Ovaj nemački izraz u prevodu znači „duh vremena“, a obuhvata kolektivnu svest, vrednosti, stavove i kulturne uticaje društva u određenom trenutku, koji kao takvi direktno oblikuju trendove, stilove i estetiku određenog doba. 

Saradnja i podrška mladim autorima je jedan od najvažnijih aspekata Beogradske nedelje mode od prvih izdanja manifestacije, a u  poslednjih 10 godina fokusirano i kroz  platformu Fashion Incubator, koja ima za cilj da prati profesionalni razvoj mladih modnih talenata, da aktivno podržava i pomaže prezentaciju njihovih radova u započinjanju profesionalnih karijera. U modnim krugovima ova platforma je prepoznata i kao mesto lansiranja mladih zvezda našeg modnog neba.

Sam ovogodišnji konkurs posvećen je globalno aktuelnoj temi „Rethink NEW“, koja podstiče dizajnere da istražuju inovativne ideje i koncepte u savremenoj modi. Fokus je na sporoj modi, koja postaje sve značajnija, promovišući održiv pristup dizajniranju, proizvodnji i upotrebi odeće, sa posebnim naglaskom na reciklažu i redizajn. 

Brend Perwoll kontinuirano se zalaže za podizanje svesti o očuvanju resursa produžavanjem životnog veka odeće i promovisanje svesne konzumacije. Održivi pristup modi jedan je od ključnih prioriteta Perwoll-a, koji kroz svoje inicijative inspiriše ljubitelje mode da biraju kvalitet umesto kvantiteta. Na taj način, Perwoll podstiče odgovorniji odnos prema modi i doprinosi smanjenju negativnog uticaja na životnu sredinu.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten