FASHION INVUBATOR BY PERWOLL OSTAVILI BEZ DAHA PUBLIKU 54. PERWOLL FASHION WEEK-A

Na sinoćnoj, finalnoj reviji konkursa „Fashion Incubator by Perwoll“, žiri je u veoma jakoj konkurenciji od 17 finalista imao zadatak da razmisli koja će tri biti pobednici, koje će proglasiti 5. novembra na BFW AWARDS NIGHT u Silosima. Nagrada za pobednike će biti organizacija njihovih samostalnih revija i finansijska podrška za izradu kolekcije, od strane brenda Perwoll.

Među mnogobrojnim mladim dizajnerima, diplomcima i studentima mode iz Srbije koji su učestvovali na konkursu, u finale se plasiralo njih 17. Svi oni su imali mentorsku podršku iskusnih modnih stručnjaka koji su sa njima radili na pripremi modela, i tako su dobili dragocenu edukaciju i iskustvo. Oni su na sinoćnoj, finalnoj reviji predstavili po dve kreacije, a stručni žiri u sastavu Sonja Krstić, Ana Trošić Trajković, Ivana Najdanović, Sonja Jocić i Nenad Radujević, će imati težak zadatak da izabere samo troje najboljih.

Izazovna tema na koju su finalisti najbolje odgovorili je njihovo viđenje koncepta Zeitgeist sa fokusom na održivu modu, što u prevodu znači kako oni vide „duh vremena“, kolektivnu svest, vrednosti, stavove i kulturne uticaje društva u trenutku, koji kao takvi direktno oblikuju trendove, stilove i estetiku određenog doba.

Brend Perwoll, dugogodišnji partner ovog projekta, aktivno podržava ovu inicijativu, koja mladim dizajnerima pruža jedinstvenu priliku da istražuju nove ideje i koncepte u savremenom svetu mode. Kontinuirano se zalaže za podizanje svesti o očuvanju resursa produžavanjem životnog veka odeće i promovisanje svesne konzumacije. Održivi pristup modi jedan je od ključnih prioriteta Perwoll-a, koji kroz svoje inicijative inspiriše ljubitelje mode da biraju kvalitet umesto kvantiteta. Na taj način, Perwoll podstiče odgovorniji odnos prema modi i doprinosi smanjenju negativnog uticaja na životnu sredinu. Jedan od najvažnijih aspekata Beogradske nedelje mode, od njenih prvih izdanja je saradnja i podrška mladim autorima, a u  poslednjih 10 godina fokusirano i kroz  platformu Fashion Incubator, koja ima za cilj da prati profesionalni razvoj mladih modnih talenata, da aktivno podržava i pomaže prezentaciju njihovih radova u započinjanju profesionalnih karijera. U modnim krugovima ova platforma je prepoznata i kao mesto lansiranja mladih zvezda našeg modnog neba.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten